Konopné Tofu v Kari Omáčke
Konopné Tofu v Kari Omáčke
Ingrediencie:
- 200 g konopného tofu
- 1 PL kokosového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 PL kari prášku - 400 ml kokosového mlieka
- Soľ a čerstvo mletý čierny koreň podľa chuti
- Čerstvá koriander na ozdobenie
- Strúčik limetky
Postup:
1. Tofu nakrájajte na kocky.
2. Na panvici na kokosovom oleji orestujte cibuľu, kým nie je mäkká.
3. Pridajte cesnak a zázvor, restujte ešte minútu.
4. Pridajte kari prášok a rýchlo zamiešajte, aby sa chute uvoľnili.
5. Pridajte kokosové mlieko, soľ a korenie, nechajte prejsť varom.
6. Pridajte tofu a varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým sa omáčka nezredukuje a tofu neabsorbuje chute.
7. Podávajte ozdobené čerstvým koriandrom a pokvapkáte limetkovou šťavou. Navrch môžete posypať lúpané konopné semienka.
Podávajte s ryžou alebo naan chlebom.